Регион

ДПС почетe 34 години от съпротивата в Караманци

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, депутати и кметове на движението, жители на Караманци и хиляди гости почетоха митинга-концерт, с който беше почетена съпротивата срещу Възродителния процес в село Караманци.

„Изключително съм горд да ви посрещна тук, в Караманци, откъдето преди 34 години тръгна искрицата на съпротивата срещу тоталитарния режим. ДПС доказа, че когато сме обединени сме силни, въпреки опитите да ни разединят. Нашето единство е най-доброто почитане на героизма на хората през 1984 и 1989 г.“, каза кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер, който беше домакин на честванията.

Турнири по борба, футбол и шахмат и богата концертна програма забавляваха гостите.

„ДПС е единствената политическа сила в България, която открито се противопоставя на омразата, ксенофобията, етническата нетърпимост, крайният национализъм и недемократичните практики. Това, че сме единствените, които се противопоставяме сега изобщо не ни притеснява. Защото и преди 34 г. бяхме първите, които открито се противопоставиха на комунистическия тоталитарен режим и отстоявахме брутално потъпканите си човешки права“, заяви Карадйъ.

ДПС

На 10 май от село Караманци преди 34 г. тръгва съпротивата срещу насилствената смяна на имената на българските мюсюлмани. Тогава след бунта на местните има 11 осъдени на затвор, десетки изпратени в трудови лагери, стотици бити, уволнени от рабата, унижавани и заплашвани.

Лидеерът на ДПС се обяви против антиевропейската и антинатовската реторика на националистическите партии, които са част от управляващото мнозинство в България. Според него единството на българските мюсюлмани е важно не просто за ДПС и България, но е и важен стабилизиращ фактор в региона на Балканите.

ДПС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Козият рог
Козият рог
05.05.2018 18:09 18:09

А на 5 май 1876 година помните ли какво се случи? Познахте-Баташкото клане, сега ще ръкопляскаме на ДПС и да забравим нашите жертви -да ама не!

Анонимен
Анонимен
06.05.2018 1:17 1:17

ДПС е партията на комунистическите доносници, която сега чества съпротивата срещу комунистическия режим.
Т’ва турчолята сте абсолютни психопати !

Гурбалов
Гурбалов
06.05.2018 1:28 1:28

Трябваше бай Тодор Живков да Ви изсели от земите ни! Чествали те. Какво честват. Помаци и фесове. Кърджали било част от турция. А не помнят Цар Симеон. Ще им го напомним скоро !!!

Хейтъри
Хейтъри
06.05.2018 10:50 10:50

Расизма ви няма край още от малки вашите родители на това са ви обучили затова такова неграмотно мислене си имате …..като несте успели в тоя живот някой крив трябва да ви има

Анонимен
Анонимен
06.05.2018 10:57 10:57
Отговор до  Хейтъри

Ти си джендър, нали ?
На лицето ти е изписано.

Back to top button