Горски извор празнува „Заедно на Гергьовден“

Регион

За 14-ти пореден път димитровградското село Горски извор отбелязва празнично деня на Свети Георги Победоносец и организира събор на народното творчество „Заедно на Гергьовден“.

Гости на тържеството бяха областният управител Станислав Дечев, кметът на община Димитровград Иво Димов, общински съветници от града на младостта, фолклорни състави и самодейци от цялата страна, съобщават от облатна администрация.

„От 10 години аз празнувам Гергьовден в Горски извор, защото вие успяхте да превърнете този събор в празник на българския дух“, подчерта в обръщението си към жителите на Горски извор кметът Иво Димов.

Празник

Дечев поздрави организаторите и гостите на събора за това, че с толкова плам и любов съхраняват българските традиции и самобитни обичаи. Той поздрави специално кметът на Димитровград за това, че работи неспирно освен за съхраняването на традициите, и за обновяването на селата и за развитието на цялата община.

Станислав Дечев сподели, че в навечерието на Гергьовден е получил поредната покана за откриване на нова инвестиция в община Димитровград. „Инвестицията е на бизнесмен от Хасково“, разказа губернаторът. „Когато го попитах защо инвестира в Димитровград, той ми отговори, защото в Димитровград се работи с лесно и с удоволствие. Поздравявам Иво Димов за това, че с работата си успява да привлича все повече инвестиции и хора в общината, да стимулира развитието на бизнеса и да привлича все повече хора да идват да живеят тук“, обобщи областният управител.

2 коментара

  • Видите ли човек с костюм да знаете от мен че не му е чиста работата. Някаква особенна секта са. Сложат ли костюм и почват да гледат надменно. Самозабравят се. Рано или късно обаче “ проглеждат „. Т.е приземяват.

  • Кога управата на град Хасково ще се погрижи за паркчето до училище“Ив.Рилски „.Събират се тинейджъри,които разкъртат настилката необезпокоявани от граждани,квартален полицай от безхаберието на управата ни.Алармирам на ВАШЕТО ВНИМАНИЕ.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.