Десетки се събраха за акцията „Безсмъртен полк“, сред тях и 93-годишна ветеранка

Хасково

Хасково е един от десетките градове в България, който се включи в акцията „Безсмъртен полк“ за Деня на победата – 9 май.

Инициативата е в чест на победата над фашизма във Великата отечествена война. Проявата се организира от Българо-руския клуб, Руския клуб в Хасково и Национално движение „Русофили“ – Хасково.

Всички се събраха край паметника на Победата на входа на парк „Кенана“ и получиха „Георгиевска лента“. Преди да поднесат цветя на паметника имаше слово за Деня на победата и минута мълчание в памет на жертвите. Всички, които имат загинали роднини във войната, носеха техни портрети.

Победа
93-годишната Анна Яковлевна и нейната дъщеря Светла Георгиева

Сред участниците в „Безсмъртен полк“ бяха 93-годишната Анна Яковлевна, ветеран от войната, която от 5 г. живее в Хасково и нейната дъщеря Светла Георгиева. В Хасково пристигнаха и представители от Единен казашки съюз – България, клон Кърджали с председател Огнян Александров, както и проф. Красимир Петров – бивш ректор на университета по строителство и архитектура.

След паметника групата се отправи в шествие към площад „Свобода“, където е паметната плоча Бреза на мира, поставена в чест на 60 г. от Деня на победата.

Още новини

loading...

10 коментара

 • Хм, доколкото знам преди 9 май дори в Русия не се е смятало за празник. Всяка година напомняте (най-вече на ветераните) колко брутална е била тази война. Тъпня пълна!

 • Едни психопати победили други психопати.
  Какво всъщност празнувате днес !?

 • КЛОУНИ,СЛАВЕЙ андонов пидала и той редом с мъжете.Дотам я докарахме и третия пол да се показва ,миреше на гнило та чак загнило.

 • 27 000 000 жертви как ви се струват хора?Помълчете поне един ден.
  Вечна слава на героите,вечна слава на Съветската армия освободителка…

 • читалищен деец с заплата 980 лева Славейко АНДОНОВ каза:

  Славей Андонов влечугото което си дава …….г…… а под наем.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.