Господин Тенев открива изложба в Кубрат

Любопитно

Изложба на хасковския скулптор Господин Тенев се открива днес в Кубрат. Там авторът на Паметника на завистта се представя с малки пластики.

Проявата е част от програмата на 11-ия национален конкурс за хумор и сатира, организиран от община Кубрат, програма „Христо Ботев“ на БНР, читалище „Св. св. Кирил и Методий – 1891“ и местния клуб на хумориста „Жарава“. Тя протича под мотото „Зная го от твърде млад, за което нося грях: Вместо да умрем от глад, нека да умрем отсмях“.

Творби на Господин Тенев са притежание на държавни и частни колекции в Хасково, София, Пловдив, Смолян, Варна, Бургас и други градове, а също в Англия, Холандия, Германия, Италия, Норвегия, Словакия, Русия, САЩ, Турция, Македония, Сърбия, Испания, Белгия . Участвал е в изложби у нас и в Турция, Испания, Австрия.

Още новини

loading...

3 коментара

  • Какъв скулптор е въпросния Господин Тенев?Какво висше училище е завършил?Той просто е един занаятчия-бивш шлосер от Химмаш.

    • Ех, сега за изкуство да изискваш „образование“. Шопен какво висше училище е завършил? Кой му е дал право да композира?

      Като видиш някой лекар, адвокат, прокурор и прочее, му изисквай картончето, щото на тях им е било полезно донякъде.

      • Само че халтурата която изработва въпросният „скулптор“,няма нищо общо с изкуството.Добре че беше старият кмет Г.Иванов,иначе „Гуспата“ отдавна да се е споминал от глад.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.