74.6 г. е средната продължителност на живота в Хасковско

Хасково

Очакваната средна продължителност на предстоящия живот за населението в Хасковска област е 74.6 г., сочат данните на Националния статистически институт.

За сравнение в София тя е 76.4 г., колко е и в Кърджали. Най-ниска е в Монтана и Враца – по 72.9 г.

Очакваната средна продължителност на предстоящия живот за населението на страната, изчислена за периода 2015 – 2017 г., е 74.8 г. Спрямо предходния период 2014 – 2016 г. тя се увеличава с 0.1 г.

Средната продължителност на живота при мъжете е 71.3 г., докато при жените е със 7.1 г. по-висока – 78.4 г. Средната продължителност на живота на населението в градовете е с 2.8 г. по-висока – 75.6 г. отколкото на населението в селата – 72.8 г.

loading...

2 коментара

  • Това не е вярно След 1989г живота на българина рязко се подобри повишиха се заплати пенсии удобства магазините пълни ех с второ качество храна но храна от която сме дзоволни и ПЪЛНЕЕМ от ЗАВИСТ на бившите комунисти Очертава се влизане в ШЕНГЕН а там казват е РАЯ на земята–непрекъснато плюскане пиене и ЗАБАВЛЕНИЯ БЕЗКРАЙ БОЙКО и ЦЕЦО казват че през последните години от тяхното управление продължителността на живота е скочила до 81 г с перспектива да стигне 87 г Е как да не се кефиш в кварталната кръчма

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.