Любопитно

Шоколадов фонтан и сладки опитаха седмокласници в гимназията по туризъм

Шоколадов фонтан и моделиране на сладки бяха сред най-интересните демонстрации за кандидат-гимназистите в хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“.

Седмокласници от 9 училища от община Хасково посетиха гимназията по време на традиционните „Дни на отворените врати“. Те се запознаха на място със специалностите за следващата учебна година, които гимназията предлага.

Гимназия

Ученици от специалностите „Кетъринг“ и „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения“ демонстрираха кулинарни умения и карвинг, техники за приготвяне на безалкохолни коктейли и фламбиране на палачинки с шоколад. В импровизиран офис ученици от специалност „Бизнес-администрация“ показаха работа с офис техника и документи.

Специалностите „Организация на хотелиерството“ и „Екскурзоводско обслужване“ подредиха изложба със забележителностите на Хасково и с разработени от тях самите рекламни материали и маршрути. Ученици от специалност „Производство на сладкарски изделия“ демонстрираха умения за моделирането на сладки и работа със специални формички за изрязване на пластична маса. Бъдещите осмокласници имаха възможност сами да декорират сладки изкушения и да приготвят коктейлни хапки.

Всяка година „Александър Паскалев“ изпраща свои възпитаници на практика в различни европейски страни. Участници в международна практика в Италия и Испания, споделиха пред гостите своите впечатления и опит. И тази година предстои заминаване на 2 групи ученици за град Болоня, Италия и остров Тенерифе, Испания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button