Регион

150-годишнина отпразнува училището в Малко градище

Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в любимешкото село Малко градище отпразнува 150-години от създаването си.

Училището е основано е през далечната 1868 г., като килийно училище в двора на църквата „Св. Атанасий“. По случай 100-годишнината му през 1968 г. учебното заведение е удостоено с орден „Кирил и Методий“ I-ва степен.

Училище

Сега ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ е средищно и защитено училище, което събира деца от четири съседни села. То е единственото основно училище в община Любимец извън общинския център.

Депутатът Георги Станков заяви, че училището в Малко градище е основният стълб, около който се развива живота в селото. Той благодари специално на бившите преподаватели в Малко градище, които също бяха сред официалните гости на празника. Станков поздрави учителите за упоритата работа и за това, че не спират да въвеждат модерни и иновативни практики в работата си с най-малките. Той благодари и на родителите, които подкрепят педагозите в работата им с децата, както и на кмета на Любимец Анастас Анастасов, който помага на образователната институция.

Училище

През последните години ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Малко градище обнови материалната си база, а преподавателите съчетават доказани педагогически практики с нововъведения и иновации. Учебните часове са интересни и модерни, защото се прилагат видео-уроци и упражнения в глобалната мрежа – методи, които не само задържат децата в час, но ги карат с нетърпение да очакват всеки следващ учебен ден.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button