Всеки трети в Хасковско влиза в болница заради проблеми със сърцето и дишането

Хасково

От Министерството на здравеопазването изнесоха данни за хоспитализираната заболеваемост на населението в Хасковска област.

При 9622 случая влизането в болница се дължи на болести на дихателната система. Това прави 17.66% от всички приети в болница в региона.

На второ място по причини за постъпване в болница са болести на органите на кръвообращението – 8673 случая или 15.92%. Следват болестите на храносмилателната система 5154 (9,46%) и бременност, раждане и послеродов период – 4836 (8,88%). За сревнение, влизането в болница заради травми и отравяния е при 5.50% от случаите или 2998.

Един коментар по “Всеки трети в Хасковско влиза в болница заради проблеми със сърцето и дишането

  • Всяко трето ромче е с инхалатор.Всеки трети ром е пенсионер по болест-с дихателни проблеми.Нямаме завод който да замърсява околната среда,а как се случва всичко това?!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.