Отборът на ПГДС е трети в България по Горски многобой

Хасково

Отборът на хасковската ПГДС „Цар Иван Асен II“ се класира отборно на третото място в националното състезание по Горски многобой в Берковица.

В надпреварата участваха общо 10 отбора, като пред хасковлии са единствено Велинград и Чепеларе. Призовото класиране постигнаха зрелостниците Валентин Вакрилов, Гюнер Реджеб, Росен Динков и Атанас Владимиров с ръководители инж. Недрет Касим и Диана Конгалова.

Първият етап на състезанието е индивидуален, като включва преминаването на горски терен, като трасето е с дължина 2 км. По него е имало различни пунктове – за стрелба с пушка, садене на фиданки, спортен риболов, разпознаване на дървесни видове, болести и вредители по тях.

Вторият етап е отборен и включва поваляне на дърво, кастрене, разкройване на шайби, разглобяване и сглобяване на моторен трион. Нашите са се представили отлично въпреки лошото време и 6-часовия неспирен дъжд.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.