Хор “Орфей” с диплом от “Осанна във висините”

Любопитно
Орфей

От участие в десетото юбилейно издание на фестивала “Осанна във висините” се завърна детски хор “Орфей”.

Хасковските певци бяха сред утвърдените хорови състави, включени в събитието редом с хора на БНР, хор “Бодра смяна”, камерна младежка формация “Гласовете на Орфей” и средношколски смесен хор при СОУ “Отец Паисй” – Враца. Събитието се организира от фондация “Дарби” и със съдействието на Софийска Света Митрополия.

Висока оценка за ежегодните участия на “Орфей” от 2011 г. досега е факта, че те присъстват във филма, посветен на фестивала. Премиерата на “10 години Осанна във висините” бе във втория фестивален ден, в аулата на СУ “Св. Климент Охридски”.

Орфей

Репертоарът, с който се представиха възпитаниците на Елена Цветкова включва “Тебе поем” и “Святий боже” по музика на Добри Христов, “Христос воскресе” и “Ексапостиларий за Велики четвъртък” по музика на Воротников.

Освен в концертите, орфейци се включиха и в традиционото работно ателие “ХорОпознание”. Там певците от всички участващи формации разучиха нови църковни песнопения, които бяха изпълнени пред паметника на светите братя Кирил и Методий.

За своето участие във фестивала хор “Орфей” получи Диплом, а за принос в популяризирането на православните църковни песнопения, възпитаването на децата и малдежите в България в духовност и дългогодишно участие във фетсивала диригентът Елена Цветкова бе удостоена с Почетен диплом.

Следващото участие на орфейци е в хоровия концерт, който е част от честванията на 160-годишнината на хасковското читалище “Заря” и ще се състои на 15 май от 18:30 часа.

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.