Деца изпращат книги на българите в Чикаго за 24 май

Хасково

В Хасково започна акция по събирането на книги за българската секция на библиотеката в Чикаго.

Инициативата е с мотото „Приятели зад граница“ и в нея вече се включиха десетки деца от Хасково и Димитровград. Идеята за българската секция в чикагската библиотека е на Даниела Вълканова, която е в Щатите. Тя е подкрепена от българската общност. Вълканова е дъщеря на училищния психолог в СУ „Васил Левски“ Таня Каражекова. Много деца от хасковското училище се включват в събирането на книжки за библиотеката зад граница. Децата са изработили и презентация за приятелството.

Днес на втория етаж в дома на учителя В Хасково книжки дариха и красивите деца от модна агенция „Интерсаунд“ с регионален мениджър Адриана Добрева. Те видяха и видеопослание на българчетата в Чикаго.

Книги

Книгите ще им бъдат изпратени за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май. За Америка ще замине поздравително писмо и тетрадка с контактите на тукашните деца, за да се свържат с тези зад Океана.

Всеки, който иска да дари книги, може да го направи през следващите два дни на втория етаж в Дома на учителя от 16 до 18 часа. Добрева допълни, че това е само началото на благородната инициатива.

loading...

2 коментара

  • Децата в Чикаго не са хич бедни! Родителите им могат да си позволят да им поръчат която и да е книга от България, а и техните баби и дядовци, чичовци и лели да им изпратят! Защо да давам безплатно книга на тия??? Хайде, сега някой да не започне песента да партиотизма…

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.