Хасково

26 абитуриенти заслужиха немски езикови дипломи

26 абитуриенти от хасковската Езикова гимназия „Асен Златаров“ получиха немски езикови дипломи на церемония в художествената галерия „Атанас Шаренков“.

Свидетелствата им бяха връчени от директора на гимназията Деян Янев, който определи зрелостниците като най-упоритите и най-можещите, а за немския език каза, че е школа по дисциплина. Янев пожела на абитуриентите успехи, здраве и кураж.

Езикова

Немските дипломи се връчват в Езиковата от повече от 20 г. Те дават на зрелостниците свободен достъп до университетите в Германия, Австрия и Швейцария без приемен изпит. Дипломата е доживотна и удостоверява академично ниво на владеене на немския език.

Езикова

По статистика 40% от младежите се възползват да заминат и следват в чужбина. Има вариант да се завърши в България, а специализацията например да е в Германия.

Трима са абитуриентите с най-висок резултат: Християна Михайлова, Димитър Димитров и Айсу Лютви. Преподаватели са Стефка Цонкова и Диана Андонова.

Езикова

Поздравление от името на абитуриентите отправи Грета Грудева. Зрелостниците бяха поздравени с песен от Александра Чобанова и Тони Тотов. В края всички се почерпиха на коктейл.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
15.05.2018 12:19 12:19

Върхът !
Те имат върховото умение да знаят чужд език…. и нищо друго. Емигранти някви.

Анонимен
Анонимен
15.05.2018 19:51 19:51
Отговор до  Анонимен

Преди години не бих казал това, но ако сега ме питат „струва ли си да постъпвам в «елитните гимназии»“ – отговорът е еднозначно „НЕ!“. Нито образование, нито умения се придобиват, само някакъв фиктивен статут на „добро образование“.

Back to top button