Хасково

Изпращаме тържествено 1614 абитуриенти в Хасковско

27 училища в Хасковска област изпращат днес тържествено своите абитуриенти.

Това са средни училища и гимназии. В Хасково ритуалите по изпращането започнаха от сутринта. Това стана с приветствия от официални лица, награждаване на отличници, народни хора и много настроение.

Абитуриентите в Хасковска област са общо 1614. Зрелостниците са с 99 по-малко от миналата година.

Следващата седмица пък са държавните зрелостни изпити и абитуриентските балове.

В ПМГ „Боян Петканчин“ наградиха 9 отличници, абитуриенти с благотворителност

Сред многото силни зрелостници в хасковската ПМГ „Боян Петканчин“ бяха наградени 9 отличници на церемонията по изпращането.

Първенец на випуска и наградата на името на Марко Марков заслужи Александър Георгиев. Абитуриентът заяви пред Haskovo.info, че ще кандидатства в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ с компютърни науки или софтуерно инженерство.

Абитуриентите бяха приветствани от директора Донка Маргаритова. Талантливи ученици от гимназията се представиха с песни и танци.

В началото всички запазиха минута мълчание в памет на Николета Корондилева, която ни напусна в началото на годината.

Част от абитуриентите бяха с бели тениски на бала си. Те събират средства за лечението на болни деца.

Математическата изпраща 127 зрелостници. Абитуриентският бал пък е на 25 май.

ФСГ „Атанас Буров“ изпрати 137 абитуриенти с патронен празник

Хасковската Финансово-стопанска гимназия „Атанас Буров“ чества патронен празник.

Отличници поднесоха цветя пред барелефа на Буров. След това всички бяха поздравени от директора на гимназията Цанко Цанков и областния управител Станислав Дечев.

Отличник на випуска е Анелия Руменова от 12 Б клас, която получи плакет. Нейната съученичка Антония Красимирова пък заслужи стипендия „Михаил Стоянов“ от фондация „Атанас Буров“ на стойност 400 лв.

И тук имаше музикални поздрави и много настроение. ФСГ изпраща 137 абитуриенти. Балът пък е на 26 май.

В Езикова гимназия „Асен Златаров“ изпратиха тържествено 180 абитуриенти

180 абитуриенти тържествено изпратиха в Езикова гимназия „Асен Златаров“.

Кметът Добри Беливанов поздрави зрелостниците. Градоначалникът приветства носителя на Златаровска награда Тодор Кирев, който в края на миналата година го замени на поста за един ден в инициативата „Мениджър за един ден“.

В словото си директорът на гимназията Деян Янев заяви, че Випуск 2018 е един от най-силните през последните години. „И като знания, и като постижения, и като поведение. Те вдигнаха много летвата и ще са необходими значителни усилия, за да се защити това високо ниво. Защото престижът на едно училище се дължи на неговите ученици“, допълни Янев. Сред официалните лица на награждаването бе и зам-областният управител Стефка Задравкова.

Абитуриентският бал на Езиковата е на 24 май.

Златни медали, балони и цветя на изпращането на випуск 2018 в Гимназията по туризъм

155 зрелостници от випуск 2018 изпрати Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“.

Изпращане

Те бяха поздравени от директора Пенка Георгиева. „Животът е интересен, животът не е хореография. Всяко нещо в него е чудо. Мечтайте и постигайте мечтите си“, обърна се към дванадесетокласниците Георгиева, а емоциолните й думи разчувстваха много от младите хора. Тя им пожела успехи в живота, да не забравят приятелите си и да успеят да покажат наученото. Младежите бяха поканени да идват в училище винаги, когато пожелаят, и да казват с гордост, че са завършили точно това училище.

Георгиева връчи отличия на достойно представили се ученици при национални и регионални състезания, литературни конкурси и други училищни прояви.

Изпращане

Благомира Бойчева и Теодор Филипов от 12 г клас, специалност „Производство на сладкарски изделия“, получиха златни медали от отличното си представяне на Международен конкурс в Москва за приготвяне на тържествена коледна маса. Сред отличените абитуриенти бяха Тони Петров, Иван Стоянов, Даниела Панайотова, Петя Данчева, Радостина Георгиева, Веселин Генчев, Радослав Тодорова, Радослав Рашков, Росица Станчева, Богомила Димитрова, Десислава Илчева. Мая Генева от 11 а клас, специалност „Кетъринг“, получи грамота за успешното си представяне на състезанието „Най-добър млад готвач“ – 2018 г. Мажоретките от 12 клас също бяха удостоени с грамоти и награди.

Всеки клас отправи послание към класния си ръководител и учителите с благодарност за грижите и наученото в гимназията. По традиция Випуск 2018 остави в бутилка своето послание към следващите зрелостници, а посланието на Випуск 2017 бе прочетено пред всички събрали се в двора на училището.

Изпращане

12 а клас разчувстваха класния си ръководител Данка Чакърова с красив надпис с покана за абитуриентския бал, а 12 г с класен ръководител Пеню Димитров бяха облечени с тениски „Отбор Димитрови“.

Абитуриентите бяха поздравени с танци на мажоретния състав и групата по народни танци към училището, хип – хоп и песен в изпълнение на Димо Зотев от 11 б клас.

На финала на тържеството в небето полетяха балони – символ на мечтите на младите хора. По традиция ученици и учители се хванаха на право българско хоро.

В ПГДС „Цар Иван Асен II“ изпратиха 115 абитуриенти

С много настроение бяха изпратени абитуриентите в ПГДС „Цар Иван Асен II“.

Изпращане

Всички бяха поздравени от директора на гимназията Мариела Златева. Наградата Достоен Асеневец заслужи отличничката Бонислава Димитрова. Отличието Спортист на випуска пък заслужи голмайсторът по хандбал Петко Петков.

Изпращане

В тържеството се представиха красивите мажоретки на гимназията. Празникът по традиция завърши с българско хоро.

ПГДС завършват 115 зрелостници, а абитуриентският бал е на 23 май.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Sченге
Sченге
15.05.2018 15:15 15:15

Всички се радваме на празника,но лично аз не съм съгласен с лиготиите по улиците… Пищяне,крясъци,въртене на гуми,излизане от прозорците и шибидаците навън…Това ли е начинът да изразиш радоста си?

Крум
Крум
15.05.2018 15:34 15:34

и очите и носовете на всички са пълни с мъх от тополи! Защо не исекат поне тези, които са побелели като от сняг, но всъщност от дразнещи мъхчета?!

Анонимен
Анонимен
15.05.2018 16:36 16:36

Крумчо, някои хора са алергични към отровата на пчелите, да ги изтровим тия гадинки, а? Поне само тези, които имат жило и могат на те ужилят? Кажи, Круме!

възмутен
възмутен
15.05.2018 17:52 17:52

КРУМИЧ не е ли по добре докато тополите отделят мъхчета ти да ХОДИШ с ПРОТИВОГАЗ отколкото заради тебе да ОТСЕКАТ ТОПОЛИТЕ Ти изглежда не си запознат с ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ Я се вземи в ръце вземи БОЛНИЧНИ не излизай от апартамента иди на почивка където няма ТОПОЛИ ДЕРЗАЙ

Back to top button