Отличиха 20 млади художници от конкурса “С очите си видях бедата”

Любопитно
Рисунки

20 млади художници бяха отличени на церемония в хасковския Младежки център от облатния конкурс за детска рисунка “С очите си видях бедата”.

Първата категория е за Деца и ученици от всички общообразователни училища. В първа група от 7 до 10 г. първа е Дейна Георгиева от Димитровград, следвана от 8-годишната рускиня София Горяйнова, която от две години е в Харманли и Виктория Ангелова от Хасково. Втора група от 11 до 13 г. – първа е Виктория Бамбалова от Любимец, втори е Георги Грозев от Димитровград, а трета е Преслава Славова от Ивайловград. Трета група от 14 до 18 г. – на първо място е Селенай Байрамали от Хасково, следвана от Георги Костадинов от Свиленград и Ани Атанасова от Любимец.

Рисунки

Втората категория е за Деца и ученици от профилирани паралелки, училища и школи по изобразително изкуство. Тук победители са Велизара Тенева, Адриан Трачев и Гергана Янкова – всички от Димитровград.

Третата категория е за Деца и ученици от училища за деца със специални образователни потребности и домове за деца в неравностойно положение. В първа група призовата тройка е Румяна Стефанова и Златка Миладинова от Любимец и Митко Розков от Димитровград. Във втора група са отличени харманлийчетата Паола Павлова, Шукрие Недялкова и Таньо Асенов. В трета група награди получиха Георги Тодоров и Валя Шомова от Свиленград.

В конкурса са участвали общо 86 рисунки от Хасковска област. Отличените пък ще се представят на националния конкурс.

Още новини

loading...

Един коментар по “Отличиха 20 млади художници от конкурса “С очите си видях бедата”

  • Що за тъпа тема на детски конкурс. Уж става дума за поглед към бедата, а те ухилени до уши, явно всичко е проформа . Няма ли по-жизнерадостни теми като за деца, ежедневните трагедии и без друго ни заливат отвсякъде

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.