Показват на децата интересни игри без смартфони за Нощта на музеите в Хасково

Любопитно

Регионалният исторически музей в Хасково е подготвил разнообразна програма за инициативата Нощ на музеите.

Директорът на музея Пенко Добрев съобщи, че в събота, когато ще се отбележи проявата, РИМ – Хасково ще отвори в 10 часа и ще работи безплатно докато има хора, ако трябва и до 2 часа през нощта.

Музей

Първото събитие е от 11:30 часа – “Безинтернетно детство”, в което възрастни ще показват на деца игрите от детството си. Тук ще се играе на ластик, дама и други позабравени, но интересни игри. Целта е децата да бъдат откъснати от вече традиционните смартфони.

В 14 и 18 часа ще е набиращата популярност игра “Търсене на съкровища” – второ ниво, в която могат да се включат цели семейства.

Предвидени са и филмови прожекции в лекционната зала на третия етаж. От 16 часа ще бъдат прожектирани филмите “Тютюневите складове” и “Пожарната в Хасково”, а от 21 часа – “Хасковските автомобили” и “Спортът в Хасково”.

В 19 часа е откриването на изложбата “Вотиви” на Националния етнографски музей с участието и на РИМ – Хасково.

Хасковският музей си е поставил амбициозната задача посетителите да стигнат 1000 през май.

Още новини

loading...

2 коментара

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.