Хасково

Оставиха в ареста 27-годишния, опитал да подкупи митничар заради скрити 90 000 евро

Хасковският окръжен съд остави в ареста 27-годишния Бурак Азиметли, който бе задържан на 12 май на ГКПП „Капитан Андреево“.

Както Haskovo.info писа, немският гражданин от турски произход се опита да подкупи митничар с 500 евро. Той влезе в пункта с БМВ с турска регистрация. Митничар извършил проверка с рентгенова апаратура и забелязал съмнителен пакет. В този момент мъжът му предложил подкупа, за да не последва повторна проверка.

Такава била извършена и в мястото на резервната гума в багажника била открита торба с недекларирани 90 000 евро. Немският гражданин веднага бе задържан.

Чужденецът заяви пред съда, че съжалява и призна, че е сгрешил. В Германия той работил като крупие в игрална зала. Азиметли помоли съда да му бъде наложен домашен арест, като представи адрес на местен хотел в парк „Кенана“.

Според разследващите Бурак не давал и досега обяснения за произхода на недекларираните от него 90 000 евро. Срещу германеца са повдигнати 2 обвинения. Едното, че е предложил подкуп на митничар, за да не изпълни служебните си задължения. Другото е, че не е декларирал пренасяната от него голяма сума пари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button