Спорт

Рухан Расим спечели бронзов медал от Европейското по борба в Скопие

Рухан Расим (кат. 55 кг.) спечели бронз за България и Димитровград на европейското първенство за кадети в Скопие, Македония.

Жребият му отреди да не участва в квалификациите и да започне от 1/8 финала, където победи много силен унгарски състезател, медалист от световно първенство. На четвъртфинала се справи с борец от Молдова, а на полуфиналафинала загуби нещастно след равностойна среща с грузинец.

Така в среща за бронз Рухан трябваше да води тежка битка със състезател на Азербайджан и с много воля и характер успя да спечели третото място.

Стилян Илиев (кат. 60 кг.) започна с победа срещу австриец на 1/8 финала, а на четвъртфинал изпусна една почти спечелена среща срещу руски борец и загуби в последните секунди с 6:8, а с това и шанс за медал. В крайното класиране Стилян остана на 8-мо място.

Дебютантът Божидар Динев (кат. 65 кг.) измъкна ценна победа на старта срещу германец, но след това загуби от турски борец и остана на 11-то място.

При кадетките Таня Тенева (57 кг.) загуби нелепо, също в последните секунди, от състезателка на Норвегия и отпадна от борбата за челните места.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button