Любопитно

Петър Влайков с награда от международен театрален фестивал

Актьорът от хасковския театър „Иван Димов“ Петър Влайков спечели поощрителна награда на Международния театрален фестивал Друмеви театрални празници „Нова българска драма“ в Шумен.

Отличието той заслужи за текста на своята пиеса „Да се преструваш е прекрасно“ в направление „Авторски прочит“. Журито с председател Ириней Константинов не присъди в този раздел награда за драматургия, а само две поощрения – на Влайков и на Сабина Стефанова за пиесата й „На перваза“.

Това е втората награда за пиесата „Да се преструваш е прекрасно“, след Пегаса за Драматургия на „Южна пролет“. Само преди дни пък тя оживя и на театралната сцена, със заглавието „Честита съпруга“ – постановка на Елин Рахнев, с актьорите Николета Малчева и Стефан Денолюбов. Двете премиери минаха при голям успех. Почитателите на Мелпомена в Хасково ще могат да я гледат и по време на Театралния фестивал „Театър, обичам те“ през юни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button