Регион

МВР: Шофьорът на автобуса е виновен за катастрофата с влака

57-годишният шофьор от Харманли на автобуса с работници, който бе ударен вчера вечерта от товарен влак край Симеоновград е отнел предимството на товарната композиция, съобщават от пресцентъра на полицията.

Както Haskovo.info писа, инцидентът стана малко след 17 часа на неохраняем прелез. Влакът е управляван от 39-годишен димитровградчанин. В автобуса е имало над 30 работници от Мини Марица Изток, пътуващи за Харманли. Първоначално петима бяха откарани в болница.

С наранявания са четирима от Харманли, уточняват от полицията. 53-годишен е настанен в хирургично отделение на МБАЛ-Хасково с контузия на ребра и корема, мъж на 50 г. е с болки в рамото, 44-годишен е с контузна рана на главата, а 30-годишна жена е с порезни рани по ръката от счупени стъкла. Жената е прегледана в МБАЛ-Харманли и е освободена за домашно лечение.

Катастрофа

Пробите за употреба на алкохол и на двамата водачи са отрицателни.

Работници разказаха пред Haskovo.info, че по принцип автобусът не минава през този прелез, но сега се отклонили от там заради други пътници.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button