Любопитно

Портрет на Левски сред многото подаръци и отличия за 160 г. „Заря“

Хаковското читалище „Заря“ в лицето на председателя си Красимир Кръстев получи много подаръци и отличия по случай 160-годишнината от основаването си.

Това стана на тържествено събрание – концерт. Приветствия отправиха областният управител Станислав Дечев, кметът Добри Беливанов, които връчиха плакети на Кръстев, а градоначалникът припомни, че общината помага за мащабни ремонти в „Заря“. Поздрав към читалището отправи и народният представител Евгения Ангелова.

Заря

Председателят на Съюза на читалищата в България Николай Дойнов подари на Красимир Кръстев портрет на Васил Левски, като припомни думите на Апостола „да скрием революцията под булото на читалищата“. Портретът досега е връчван само на български държавници. Дойнов подари на председателя на „Заря“ икона на Светите братя Кирил и Методий, връчи му удостоверение с медал за принос към общонационалната читалищна дейност. Дойнов съобщи, че Кръстев се удостоява и със званието Почетен член на съюза на народните читалища в България.

Заря

Секретарят на „Заря“ Александър Милушев изчете поздравителни адреси от Президентството, премиера Бойко Борисов, министъра на културата Боил Банов и еврокомисаря по цифрова икономика и общество Мария Габриел.

Заря

В концерта се представиха представителен смесен хор „Родна песен“, възпитаници на музикална школа „Манол Иванов“, група „Нежни думи“, формация за бални танци „Хасково“, балет „Рона“, Донка и Тодор Кожухарови, ансамбъл „Златна Тракия“.

Заря

Малко по-рано бе открито пано „Загинали за родината членове на народно читалище „Заря“, 1915 – 1919 г.“, както и изложбата, посветена на юбилея на читалището.

„Заря – 1858“ е първото читалище в Южна България и четвъртото в страната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
18.05.2018 22:49 22:49

Що така, бе другари, Делянчо Добревия така го низвергнахте? Вече никьде не се появява по партийните ви мероприятия? Да не е сдал поста тайничко, то пък хасковските журналяги за да пишат, първо трябва да питат Партията.

Back to top button