Хасково

Хасковските ловци вложиха 83 000 лв. за дивечовите ресурси

Над 83 000 лв. са изразходвани за ловно-стопански мероприятия през 2017 г., близо 32 000 лв. от които за подхранване на дивеча през зимния период.

Това отчете на състоялото се общо събрание председателят на сдружението на ловците и риболовците в Хасково Желязко Живаков.

Ловци

Организацията закупи и разсели в природата 650 фазана, 580 яребици, 175 кеклици, 300 полудиви патици, 40 диви зайци. Наблюдава се тенденция на устойчиво стабилизиране на количествата дивеч. Обект на най-масов лов в региона е дивата свиня. Ловните дружинки изпълняват и основното си задължение да регулират числеността на хищниците, които са една от основните причини за бавното увеличаване на запасите от едър и местен дребен дивеч.

Ловци

През сезона 2017-2018 г. дружинките са излизали 246 пъти на групов лов за хищници на територията на сдружението. Борбата с бракониерството да стане още по-ефикасна като част от мерките за опазване и обогатяване на дивечовите и рибните ресурси, реши събранието.

Ловци

Снимки: Янко Найденов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Павел
Павел
20.05.2018 22:14 22:14

Който храни той ще брани.

Back to top button