Хасково

По 20 лева за овца отпускат на животновъдите

ОвцеОт днес областното поделение на Държавен фонд „Земеделие“ в Хасково приема документи от фермерите за отпускане на средства по три целеви субсидии в помощ на животновъдството за общо 3 милиона лева. 

Максимум по 100 лева за крава и 20 лева за овца-майка могат да искат регистрираните земеделски производители по целевата субсидия за подпомагане на месодайното животновъдство. По нея ще бъдат разпределени общо 1 милион лева, съобщиха от фонда.

Толкова ще бъдат отпуснати и по другите две целеви субсидии – за класифициране на кланични трупове от свине, овце и говеда и за подпомагане дейността на развъдните асоциации у нас.

От днес се откриват и две целеви кредитни линии за подпомагане на есенната сеитба. Одобрените по тях ще получават по 6 лева на декар за минерални торове и семена за пшеница. Отпуснатите кредити с 3% годишна лихва трябва да бъдат възстановени от земеделските производители до 1 октомври догодина.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button