Шестима учители от Хасковско с “Неофит Рилски” от министъра

Хасково
Образование

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев подписа заповед за удостояване с почетната грамота “Неофит Рилски” на шестима учители от Хасковска област, съобщават от областна администрация.

Престижната награда се връчва всяка година по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Носители на отличието са: Тихомир Праков, старши учител по английски език в хасковската Езикова гимназия “Проф. д-р Асен Златаров”, Елза Близнакова, главен учител по биология и здравно образование в СУ “Св. Паисий Хилендарски” – Хасково, Владимира Самарджиева, старши учител по техника и технологии в ОУ “Алеко Константинов” – Димитровград, Йоана Гачева, учител по професионална подготовка в ПГЛП “Райна Княгиня” – Хасково, Теодоринка Иванова, директор на СУ “Св. Климент Охридски” – Симеоновград и Валентин Краев, директор на ОУ “Васил Левски“ в село Книжовник – грамота от Съюза на работодателите в България.

Тържествената церемония по връчване на най-високите просветни отличия за българските учители ще се проведе на 24 май от 11 часа в Областна администрация Хасково. Областният управител Станислав Дечев и началникът на РУО Хасково Христина Боева ще връчат официално националните награди “Неофит Рилски” на МОН. По време на празничната проява ще бъдат връчени и училищни награди на заслужи преподаватели и ученици.

Още новини

loading...

3 коментара

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.