Експерти представят икономическото развитие на региона на церемонията на КРИБ

Хасково

Водещи български икономисти ще вземат участие във форума „Социално отговорна компания – партньор на община“, който КРИБ – Хасково организира за шеста поредна година.

Събитието ще се ще се състои на 28 май от 14 ч. в залата на Областна администрация – Хасково. Традиционно по време на церемонията ще бъдат връчени и наградите грамоти на отличените социално-отговорни компании в региона. Това съобщи председателят на КРИБ – Хасково Стефан Димитров.

Форумът има за цел не само да отличи фирмите с най-голям принос в корпоративната социална отговорност, но и да се превърне в барометър на икономическото развитие на региона. В тази връзка на събитието ще гостуват видни експерти в областта на икономиката, като Петър Ганев, който ще представи изследвания като „Хасково като инвестиционна дестинация“, „Демографски процеси и развитие на пазара на труда“, „Предизвикателства пред задържането на млади хора“, „Възможности пред бизнеса и местните власти да променят региона“. Това са теми, изключително актуални и полезни не само за бизнеса, но и за всеки, заинтересован от бъдещето на област Хасково, коментира председателят на КРИБ – Хасково.

Георги Стоев от „Индъстри Уоч Груп“ – водещ изследователски център в областта на икономиката и икономическата политика ще представи възможностите за развитие и популяризиране на индустриални зони и по конкретно Хасково – Димитровград – Стара Загора.

Важна информация за перспективите за бъдещето на земеделието в област Хасково и възможностите за сдружаването на фермерите ще даде на присъстващите Николай Вълканов. Той е анализатор и управител на „ИнтелиАгро“ – неправителствена организация, която подкрепя развитието на устойчиво и конкурентоспособно селско стопанство, разкри още Стефан Димитров.

Инициативата „Социално отговорна компания – партньор на община“ се осъществява съвместно с ръководствата на общините от областта. Те номинират за наградата компании, които работят на тяхна територия и имат изключително голям социален принос в областта на развитието на корпоративната социална отговорност.

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.