Любопитно

Чакат 2000 деца на етнофестивала в Минерални бани, представят и китайската култура

Близо 2000 деца от цял свят ще участват в 18-ия Международен детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа“, посветен на 1 юни – Международен ден на детето в Минерални бани.

Събитието се организира от КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов“ със съдействието на община Минерални бани.

В проявата участват 80 групови и 35 индивидуални изпълнители от 15 области и 38 населени места от България, както и 15 чуждестранни групи от Македония, Молдова, Полша, Русия, Сърбия, Турция. Китайската култура и традиции ще покажат участници от Българо-китайски образователен център „Панда“ – София. Ще бъдат представени близо 90 училища, читалища, ОДК, ОДЗ, центрове и школи от България и чужбина.

В рамките на детския етнофестивал ще се проведе кръгла маса и обучение „Новите рискове за деца в интернет и как да ги предотвратяваме“ на 31 май от 11 часа в залата на местен хотел. Форумът е организиран съвместно с Националния център за безопасен интернет, чийто координатор Георги Апостолов, ще бъде лектор. За участие са поканени българският еврокомисар по дигиталното общество Мария Габриел, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, депутати, кметове и други официални лица от региона, а модератор ще бъде вицепрезидентът на КНСБ Пламен Нанков.

С цел превенция за безопасно движение по пътищата и повишаване на културата на всички участници в движението по пътищата има предвидени нагледни демонстрации и излъчване на кратък филм в две прожекции на 31 май от 15 ч. и на 1 юни от 11 ч. в заседателна зала на община Минерални бани. Той ще бъде представен от Владимир Тодоров, председател на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button