Синята зона в Хасково е на печалба 116 000 лв.

Хасково
Синя зона

Приходите за миналата година от синята зона в Хасково са в размер на 293 000 лв.

Това сочи годишният счетоводен отчет на Тролейбусен транспорт, който ще бъде разглеждан на сесията на общинския съвет на 1 юни, заедно с отчетите на останалите общински търговски дружества.

Печалбата от синята зона за годината е 116 000 лв., като за сравнение през 2016-а е била 93 000 лв. В същото време паяците и тролейбусите са на загуба.

Дружеството приключва годината с 8000 лв. печалба след данъчно облагане.

“Обреден дом” приключва годината на печалба 3000 лв., като за сравнение през 2016-а печалбата е била 1000 лв.

“Диагностично-консултативен център І” приключва с балансова печалба 16 644 лв.

“Център за психично здраве – Хасково” приключва 2017-а на загуба от 20 000 лв., като през предходната година е бил на печалба 2000 лв. Основната причина е намалената субсидия от здравното министерство и това, че разходите по клинична пътека не се покриват на 100% от министерството, а рехоспитализацията на спешни пациенти изобщо не се заплаща.

Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания – Хасково след данъчно облагане е на печалба 16 208 лв.

Специализираната болница за активно лечение по онкология – Хасково е на загуба от 25 000 лв., като през 2016-а дружеството е било на загуба 30 000 лв. Основната причина за загубата е намалелия брой пациенти и увеличената конкуренция от страна на частните болници, е записано в отчета.

Още новини

loading...

5 коментара

  • Ами нали от партия ГЕРП толкова плюеха срещу тая Синя зона,пък щяха да я махат, пък щяха да я прекрояват….И накрая един голяяяям хм, въздух под налягане, като Беливанката и неговата партия.

    • приходите от синя зона са повече, т.е приходите в общината са повече- кое е закопаване???? баси троловете сте

      • Точно така, а сега прочети пьрвия коментар. Кое от него не е вярно? Преди да вземат властта Беливанов и ГЕРП заканваха ли се, че като управляват ще махнат синята зона,че ще я прекроят? Подкокоросваха ли будалите да недоволстват,че има Синя зона и се плаща от гражданите? Да. А след три години на власт промениха ли нещо? Не. Сега вече Синята зона е нещо хубаво,щото управлявате. А преди беше лошо,щото не управлявате. Така ли е? Да. Нормално за ГЕРП-ако някой прави нещо- то е винаги лошо,а ако те правят сьщото нещо-вече е добро.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.