Шествие, наградени учители и отличници в Хасково за 24 май

Хасково
Празник

С празнично шествие на формациите от Младежкия център започна честването на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост в Хасково.

Шествието, организирано от община Хасково, тръгна от театър “Иван Димов”, водено от мажоретния състав и духовия оркестър, премина по Главната и стигна до площад “Свобода”. На сцената с песни и танци се изявиха формациите от Младежкия. Кметът Добри Беливанов поздрави присъстващите и изказа своята благодарност и преклонение към делото на всички просветители и учители.

Празник

Малко по-късно в областна администрация своите отличия “Неофит Рилски” получиха шестима преподаватели. Учителите се удостояват с почетните грамоти със заповед на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и им бяха връчени от областния управител Станислав Дечев и началника на Регионалното управление на образованието Христина Боева.

Носители на отличието са: Тихомир Праков, старши учител по английски език в хасковската Езикова гимназия “Проф. д-р Асен Златаров”, Елза Близнакова, главен учител по биология и здравно образование в СУ “Св. Паисий Хилендарски” – Хасково, Владимира Самарджиева, старши учител по техника и технологии в ОУ “Алеко Константинов” – Димитровград, Йоана Гачева, учител по професионална подготовка в ПГЛП “Райна Княгиня” – Хасково, Теодоринка Иванова, директор на СУ “Св. Климент Охридски” – Симеоновград и Валентин Краев, директор на ОУ “Васил Левски” в село Книжовник – грамота от Съюза на работодателите в България.

На тържествената церемония бяха наградени и шестима отлични ученици по предложение на техните училища. Това са хасковските ученици Христина Паталова и Виктория Димитрова и двете от 6 клас на СУ “Св. Паисий Хилендарски”, Александра Атанасова и Александър Атанасов и двамата в 4 клас от СУ “Васил Левски”, Жаклин Проданова от 7 клас от СУ “Васил Левски” и Мая Генева от 11 клас от ПГТ “Александър Паскалев”.

Още новини

loading...

5 коментара

  • Честит празник!
    Благодаря на учителите ,но е крайно време да видим и по-млади преподаватели ,по-възрастното поколение трябва да отстъпи място на младите, за да не бягат те от България! В Хасково е много трудно млад човек да си намери работа като учител корупцията е много голяма това трябва да се промени

  • Честит празник на всички учители.Дълбок поклон.Успехи на наградените-те го заслужават.Честит празник и на Елза Близнакова-един достоен преподавател и будител.Много ерудиран и широко скроен човек.

  • ЩЕ МЕ ПРОЩАВАТЕ АМА НЕ РАЗБРАХ ЗАЩО ТРЯБВА ДА ИМА МАЖОРЕТКИ. ВСИЧКО ЛИ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ ПО АМЕРИКАНСКИ ТЕРТИП. ЗАЩО ПРЕВРЪЩАМЕ ДЪЩЕРИТЕ СИ В КУРВИ НАСИЛА. УЖ ПРАЗНИК А С ТОЛКОВА КЪСИ ПОЛИ. ДА СЕ БЯХА ОБЛЕКЛИ С ПРАШКИ И ЖАРТИЕРИ. ВСИЧКО СЕ ОПОРОЧИ В БЪЛГАРИЯ. И НАЙ- ЛОШОТО Е ЧЕ НА ПОЧТИ НИКОЙ НЕ МУ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ

  • Валентин Краев по каква причина е награден? Говедото му с говедо интригантско!

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.