Регион

Три квартала на протест за по-добра инфраструктура

Стотици жители на три квартала на Димитровград се събраха на протест срещу лошото състояние на инфраструктурата там. Става въпрос за Марийно, Вулкан и Черноконево, където според хората от десетилетия не е правено нищо нито по улиците, нито в парковете.

ПротестДимитровград е съставен от 3 села, а сега пари се наливат само в центъра на града, а в кварталите няма нито улици, нито тротоари, заявиха протестиращите. Вчера част от тревите по тротоарите били окосени за първи път от много време, след като станало ясно, че ще има протест.

Непрекъснато стават катастрофи заради дупките, а и заради намалената видимост от високите треви. Резултатът от лошото състояние на улиците са строшени джанти, счупени коли, а водата не места е от край до край.

Протест

При нас има два сезона – кален и прашен, обобщиха жителите на кварталите.

Част от хората поискаха да блокират главния път, но ги спряха, за да не се стига до ескалиране на напрежението. По-късно все пак десетки пресякоха бавно улицата и по този начин на практика затрудниха движението.

На протеста присъства и общински съветник, който обясни, че за част от лошите улици има подадени докладни записки в общинския съвет от 2 години, но няма движение по тях.

Начинът за справяне с проблемите е диалогът, а не протестът, коментира пред Haskovo.info кметът на Димитровград Иво Димов. Той каза, че за ремонта на пътя Чирпан – Симеоновград, част от който е и връзката между Черноконево и Марийно, вече е избран изпълнител. Предстоят ремонти и на част от вътрешните улици, но за целта трябва да се намерят средства.

Протест

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
кака
кака
26.05.2018 20:04 20:04

Да си изберат Дядо Беливанчов за КМЕТ,той ще ги направи МАЛКИЯ ПАРИЖ!!!

Анонимен
Анонимен
26.05.2018 21:56 21:56

Ха-хааааа, Димитровград- гордостта на ГЕРП ?

Анонимен
Анонимен
28.05.2018 6:54 6:54

Хасково защо спи? Чакат НЛО. Така се прави! Мълчим и се надяваме.

Back to top button