Любопитно

Езерото в Кенана е най-харесваната картичка

Черно-бяла снимка на някогашното езеро в Кенана е класирана на първо място в електронната анкета „Най-интересен дигитализиран обект“ на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково.

Картичката с размери 6.8 х 4.7 см. е част от миниатюрно сувенирно албумче, дар на библиотеката от редовния и читател Милко Милев, за когото Haskovo.info писа. Любопитното е, че снимката е харесвана и от млади хора, които само са чували за изкуственото езеро с неговите водни колела и лодки с весла – любимо място на хасковлии през 70-те години.

На второ място в анкетата е картичка от 1975 г. с изглед на тогавашния фонтан на централния площад. Следваща в класацията е камбанарията на храма „Св. Архангели Михаил и Гавраил“. Най-старата от всички илюстровани картички пък е от 1903 г.

Дигиталните изображения на картичките са качени на електронен сайт в рамките на инциативата „Хасково и Одрин – културно – исторически дестинации“. Триезичната платформа съдържа още фотографии, включително от семейни албуми, периодични издания, интерактивни туристически карти, кулинарни рецепти от двата региона. Целта на дигитализирането на това културно-историческо наследство е да се подобри достъпът чрез широко използване на новите технологии.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
28.05.2018 10:30 10:30

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ТОГАВА ИМАШЕ ДЪРЖАВА. СЕГА ИМАМЕ ЕДНИ ПЕДЕРАСТИ И КУРВИ КОИТО ДОРИ НЕ СА ЗА СЪДЕНЕ .ТЕ СА НАПРАВО ЗА БЕСЕНЕ

Анонимен
Анонимен
28.05.2018 10:32 10:32

Покажете снимки на заводите които имае в Хасково. Разкажете на младите да знаят че имахме икономика в града. Разкажете им за мангала Костов който излъга Българите и разпродаде всичко на запада за стотинки. Попитайте сеганите управници защо няма осъден политик.

КОРЕНЯК
КОРЕНЯК
24.06.2018 12:43 12:43

Ротарианци,марсианци,допитахте ли се до гражданите за тия глупости които ще правите.
Хората искат да го напълните с вода,вижте на снимката…

Back to top button