Хасково

Горещи кандидат-спасителки украсиха курса на БЧК в Хасково

25 кандидати се записаха за курса за спасители, организаран от БЧК в Хасково.

Тази вечер на басейн на Кенана бе приемният изпит. Кандидатите трябваше да преплуват 50 метра свободен стил за 55 секунди и 25 метра бруст без време. Курсът за басейнов спасител е 290 лв., а надграждането за морски – още 150 лв. Изпитът за басейн е на 14 юни, а за морски спасител – на 28 юни.

Басейн

Кандидати има от Хасково, Димитровград, Харманли, дори и от Пазарджик. Сред тях са и 3 момичета, две от които се явиха днес. Третото момиче вече има свидетелство за басейнов спасител и ще надгражда за море.

Басейн

19-годишната Виктория е от Димитровград и иска да работи като спасителка на басейн. Желанието й е да се занимава с плуване и да учи деца и големи, за да им покаже, че водата не е толкова страшна. Ели Иванова е на 17 г. от Хасково и също иска да е спасителка на басейн, като демонстрира отличен резултат на приемния изпит.

Басейн

Хасковски спасители коментираха, че сега заплатите по морето са вдигнати на 1000 лв., като се осигурява храна и квартира. Въпреки това продължавало да има недостиг на кадри, като се наемали спасители от Украйна.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button