Любопитно

11 представления и богата музикална програма за „Театър, обичам те“ в Хасково

Театралният фестивал „Театър, обичам те“ в Хасково ще се проведе от 11 до 17 юни, съобщи на пресконференция директорът на театър „Иван Димов“ Стелиян Николов.

Фестивалът стартира на 11 юни с премиерата на Пловдивския театър „Наемателят“ от Матяж Зупанчич, под режисурата на Александра Петрова и с участието на Тодор Дърлянов, Радина Думанян, Димитър Банчев, Добрин Досев. Стелиян Николов коментира, че за пръв път голям театър като Пловдивският ще има премиера в Хасково.

Театър

На 12 юни е концерт-спектакълът „Бог рок“ с участието на Филип Аврамов, Калин Велъов, Красимир Спиридонов, Венцислав Велев, Севинч Ибрахим.

„Мъжът на жена ми“ с участието на Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев, Кирил Ефремов ще се играе на 13 юни. В същата вечер на Камерна сцена е хасковската постановка „Честита съпруга“.

На 14 юни е „Пощенска кутия за приказки“ с участието на : Гери Турийска, Рая Пеева, Мила Михова, Любен Дилов-син, Димитър Калбуров, Косьо Лунгов, Радослав Владимиров, Петър Влайков.

„Бившата жена на моя живот“ ще се играе на 15 юни с участието на Асен Блатечки, Невена Бозукова – Неве, Милена Маркова – Маца, Стефан Иванов.

На 16 юни е „Случайна среща“, в ролите са Албена Павлова, Рада Кайрякова, Кирил Ефремов, Кирил Бояджиев. На Камерна сцена е „Аудиенция“ с участието на Филип Трифонов и Николай Гундеров.

Финалът е на 17 юни със „Зимата на нашето недоволство“ по Джон Стайнбек на Малък градски театър „Зад канала“. Постановката е на Бина Харалампиева и с участието на Асен Блатечки, Петър Калчев, Малин Кръстев, Христо Мутафчиев, Иван Петрушинов, Стоян Младенов, Георги Кацарски, Мак Маринов, Илка Зафирова, Светлана Янчева, Василена Атанасова, Каталин Старейшинска.

Сливенският театър гостува с две детски преставления все от 11 часа „Красавицата и звяра“ на 16 юни и „Палавата питка“ на 17 юни на площад „Свобода“.

Тази година ще има съпътстваща музикална програма на сцена пред театър „Иван Димов“, където на 11 юни от 18:30 часа ще се изявят „Акустично джаз трио“, следвани от група „Хангар 42“ и Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени. На 12 юни е младежката вечер с Боро Първи, който ще забие от 21 часа, а след него са F. O. & Peeva.

Билетите за фестивала са на промоционални цени от 5 до 7 лв. и ще са в продажба от 1 юни, като резервации няма да се правят. Фестивалът се организира с подкрепата на община Хасково, Министерството на културата и спонсори.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
театрал
театрал
29.05.2018 15:47 15:47

Супер! Както е модерно да се казва“случват се нещата“ в тоя град!

Анонимен
Анонимен
29.05.2018 18:54 18:54
Отговор до  театрал

Ко разпраяш, благодарение на ГЕРП нали,ха-хаааааа?

Back to top button