Любопитно

Зъболекар от Орестиада е посетител №1000 в хасковския музей

Александрос Пападопулос е хилядният посетител през май в хасковския музей, съобщават от РИМ.

Мъжът е от Орестиада и е зъболекар по образование, но в свободното си време е страстен изследовател на адрианополската иконописна школа. „От пет години изучавам като любител представителите на тази иконографска школа. Този път съм във вашия музей, за да се запозная по-добре с работите на иконограф Никола Адрианополски“, разказа Пападопулос.

Като посетител №1000 за май той получи като подарък от РИМ „История на Хасково“, т. 1. Подобна рекордна посещаемост в рамките на месец, музеят не е отчитал през последното десетилетие.

А май е от месеците с най-голяма посещаемост и се очакваше през тази година да бъде прескочен прагът от хиляда посетители. Това подсказваше и статистиката от предишните години. Ако през 2016-а през този месец експозициите са били разгледани от 665 души, година по-късно те вече са 850, отчитат от музея.

Големият интерес през този месец се дължи както на интересната програма, която всяка година се подготвя за Нощта на музеите, така и на бума на ученическите екскурзии.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button