Акушерки стартираха лекциите с хасковски майки

Хасково

Стартира информационната кампания „Акушерките близо до майките“, организирана от Алианс на българските акушерки и подкрепена от община Хасково.

Лекцията се проведе в БЧК – Хасково. Темата бе „Подготовка за раждането“ – предвестници, какво да се подготви, кога да се тръгне към родилния дом. Предвестници са контракции, спадане на корема, облекчаване на дишането, намаляват движенията на плода, изтича слузестата запушалка.

Лекция

Както Haskovo.info писа, основната цел на Алианса е да информира и консултира обществеността за добрата грижа в семейното здравепазване. За целта се организират безплатни лекции за бъдещи майки, представени от акушерки, членове на Алианс на българските акушерки. Обученията ще се провеждат два пъти месечно.

Целта е да се информират родителите компетентно от медицински специалисти, да получат необходими знания и практически опит, да се запознаят с добри практики основаващи се на медицински доказателства и прилагането на световни достижения в областта на акушерските услуги, така също акушерките да бъдат техен семеен консултат.

loading...

Един коментар по “Акушерки стартираха лекциите с хасковски майки

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.