Хасково

Младши посланици на Европейския парламент с викторина в гимназията по туризъм

Ученици и младши посланици на Европейския парламент от хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ участваха във викторина с въпроси за Европа и Европейския съюз.

Тя беше част от среща на децата с д-р Иван Тодоров, член на Младежки екип – Европа. Това е организация, която включва креативни и любознателни млади хора, носещи европейски дух и доброволчески ентусиазъм.

Д-р Иван Тодоров е от Димитровград и посещението му в гимназията е част от европейската инициатива „Отново на училище“.

Гимназия

Младежите от „Александър Паскалев“ отговаряха на въпроси за правата им като европейски граждани, за основните свободи в Европейския съюз, за Европейския парламент и Европейския съюз и това как се приема европейското законодателство. Отговорилите правилно получиха награди от Младежки екип – Европа.

Д-р Тодоров разясни и възможностите за студенти, включени в програма Еразъм +, и разказа за Европейския корпус за солидарност. Той посъветва учениците да са все така активни, да учат езици и да се възползват от възможностите, предоставяни от програмите на Европейския съюз.

ПГТ „Александър Паскалев“ е единственото училище посланик на Европейския парламент в областта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button