Хасково

Съветниците отново отхвърлиха кметските такси за детска градина, приеха изграждането на подпорна стена в ПГДС

За пореден път хасковският общински съвет отхвърли предложените от кмета Добри Беливанов такси за детска градина в община Хасково.

Градоначалникът предлага постоянната такса от 25 лв. в Хасково да стане 15 лв., като се плаща по лев на присъствен ден, а за селата постоянната да се намали от 15 на 10 лв. и да се заплаща по 1 лв. на присъствен ден. В гласуването не участваха съветниците от „Коалиция за Хасково“.

Съветниците приеха отпускането на 210 000 лв. за изграждането на подпорна стена в ПГДС „Цар Иван Асен II“. На априлската сесия предложението на кмета не беше прието, а съветниците поискаха количествено-стойностна сметка на предвиждания ремонт.

Haskovo.info припомня, че оградата рухна на 11 февруари. От общината предложиха доразрушаване на тухлената ограда и изграждане на подпорна стена с предпазен парапет. Общата височина на оградата ще е 2.20 метра. След изграждането на подпорната стена ще бъде възстановено футболното игрище. По улица “Велека” покрай стената ще има тротоар.

Общинският съвет прие и докладната от съветниците Митко Полихронов и Димитър Шалапатов за удостояване със званието Почетен гражданин на Хасково – посмъртно за доц. д-р Кирил Бакърджиев. Кандидатурата е издигната от инициативен комитет по случай 100 г. от неговото рождение.

В началото на днешното заседание пък новият кмет на хасковското село Криво поле Андрей Гаджев (ГЕРБ) положи клетва. Гаджев беше избран за кмет на частичните избори на 20 май.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
01.06.2018 19:27 19:27

Мафиоти мръсни.

Back to top button