Отпразнуваха 130-годишнината на училището в Бисер

Любопитно

В харманлийското село Бисер отпразнуваха 130-годишнината от основаването на училището.

Школото в селото е било отворено още през далечната 1888 г. и първоначално в него се е преподавало на турски език. В сегашния си вид училището съществува от 1926 г., като на два пъти то е било пристроявано, за да поеме увеличения брой ученици. Днес децата от Бисер учат в модерна сграда, с оборудвана компютърна зала и достъп до интернет.

Бисер

На тържествен концерт снощи в читалището в Бисер беше представена историята на училището, постиженията на неговите ученици през години и визията на ръководството на школото за бъдещето.

Бисер

Децата от ОУ „Христо Ботев“ представиха богат концерт от изпълнения на патриотични песни, рецитали и танци. Гости на тържеството бяха заместник областният управител д-р Стефка Здравкова, заместник кметът на Харманли Валентина Димулска, бивши преподаватели и ученици, родители и официални лица.

loading...

Един коментар по “Отпразнуваха 130-годишнината на училището в Бисер

  • Браво! Колко е хубаво като има такива новини! Браво на децата и всички учители!

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.