Любопитно

800 гости събра „Здравей, лято!“ край Каснаково

Стотици детски лица огряха „Светилище на нимфите и Афродита“ край димитровградското село Каснаково.

Там се проведе детският празник „Здравей, лято!“, който коалиция „Да за Димитровград“ организира за седма поредна година. Повече от 800 гости от община Димитровград, Хасково, Кърджали, Пловдив и Харманли посетиха събитието.

Празник

На сцена на талантите се изявиха над 100 деца, които пяха детски и фолклорни песни, рецитираха възрожденски стихотворения и танцуваха. Също толкова се включиха и в спортните игри. Завиден интерес имаше към грънчарството. Над 150 малчугани правиха купи, кани и вази на грънчарското колело. Желаещи да се включат в ателиетата по изобразително изкуство, предене на вълна, плетене и др. бяха почти всички. За участниците в спортните надпревари и в детското забавно шоу „Съкровището на късмета“ имаше много награди, а за всички гости – сладолед, сандвичи, вода, тениски и балони.

Празник

„Благодаря на Стефан Димитров и на общинските съветници от коалиция „Да за Димитровград“, които избраха „Светилище на нимфите и Афродита“ за провеждането на този празник, който се превърна в традиция. Бъдете живи и здрави и се забавлявайте истински“, заяви кметът на Каснаково Тодор Атанасов.

Програмата бе прекъсната от звука на сирената в памет на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

Празник

Празникът продължи до късния следобед с много игри и забавления. Атракция бе и Пипи Дългото чорапче, с която всеки искаше да си направи снимка. В читалня на открито на децата приказки от 12 книжки чете дългогодишната библиотекарка Наташа Маринова. Самодейци от каснаковското читалище „Искра“ показаха как бабите и прабабите ни са чепкали вълна и памук, как са прели и плели на две куки, в специален етнографски кът.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button