Хасково

Петър Киряков – от защитеното жилище до лекарски асистент

На Петър Киряков, който е сирак и завърши с отличие средното си образование като обитател на бившето защитеното жилище в Хасково, му предстои дипломиране в специалност „Лекарски асистент“ в Тракийския университет в Стара Загора.

Втората мечта на Петър е да следва Психология. „Никога няма да се предам, въпреки тежката съдба, през която съм минал. Успехът е прогресивна реализация на достоен идеал. Ако човек се стреми към определена цел и знае къде отива, този човек е успял. Благодаря на преподавателите от Мадицинския факултет в Стара Загора за знанията и подкрепата, която са ми дали“, допълва Петър Киряков.

Младежът е бил още доброволец в БЧК – Хасково, участвал е в клуб „Млад репортер“, „Общински младежки парламент“. Участвал е в Национална лятна академия „Млади лидери“.
През 2015 г., като студент, е бил одобрен за семинар на тема: „Лаборатория за младежка активност“, за което е получил Удостоверение за придобиване на комуникативни умения, работа в екип и граждански компетенции. Същата година е участвал в олимпиада по Социална работа под патронажа на Тракийски университет – Медицински факултет. През 2016 г. е участвал в семинар по редки болести „Да добавим живот!“, организиран от АСМБ, за което е удостоен със сертификат.

През 2017 г. е поканен като гост за участие във Втора национална конференция „Психология в медицината“. Участва и в обучение по Сексуално образование по проект: Младежко информационно – консултантски център „Къщата на Архитекта“, под патронажа Министерство на младежта и спорта – Национална програма за младежта. Малко по-късно участва в лекцията „Морбили“ с водещ проф. Лилия Пекова. Взима участие и в Научна международна конференция на тема: „Стареене, Здраве, Гериатрични грижи“, където изнася лекция като студент специалност „Лекарски асистент“, трети курс, на тема „Промоция на здравето“, под патронажа на Тракийски университет – Медицински колеж, Стара Загора, по случай 60-ата му годишнина.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

23 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
John Smith
John Smith
03.06.2018 10:29 10:29

Как може да се публикуват такива неща!да вяр о сирак е но това не го прави спец.
Този човек няма идея за нищо.Давате линси сметка че му изписвте вежди и манипулативната ви статия е с евярна информация?
Давате ли си сметка че той няма представа от елементарни неща медицински,които се знаят от обща култура и утре може да те убие с некадърност и вас които сте шисали тия суперлативи!
Не ви се вярва ли?еОтидете питайте колегите му и не само!Този човек само за това че е сирак не може да му се даде диплом да убива хора разберете го!

Анонимен
Анонимен
03.06.2018 17:12 17:12
Отговор до  John Smith

Ерсой, спокойно бе! По- добър е от теб, а ти така и не се научи да пишеш!

John Smith
John Smith
03.06.2018 10:37 10:37

Как може да се публикуват такива неща!
Да вярно че е сирак,но това не го прави спец.
Този човек няма идея за НИЩО!
Давате ли си сметка, че му изписвте вежди и манипулативната ви статия е с невярна информация?
Давате ли си сметка, че той няма представа от елементарни неща (медицински),които се знаят от обща култура и утре може да те убие с некадърност, и вас които сте писали тия суперлативи!Все едно е най големия отличник.
Не ви се вярва ли?Отидете питайте колегите му и не само!Този човек само за това че е сирак ще завърши и ще трепе хора!Не е ред о и не може да му се даде диплом да убива хората разберете го опасен е за вас и другите около вас!

Браво на момчето
Браво на момчето
03.06.2018 11:30 11:30
Отговор до  John Smith

От къде тая злоба към едно сираче?Хората са написали къде е завършил и на какви конференции е ходил ,за да дадат сила и на другите като него да се борят и да имат успехи.Хубаво е,че хвалят някой,който сам успява в живота.Аман от простаци,завършващи платени университети с измислени специалности.Той не е почнал работа,че да има пациенти,че да се притесняваш за живота и здравето им.Прикривай си малко злобата ?

Браво
Браво
03.06.2018 12:02 12:02
Отговор до  John Smith

Подкрепям коментара на John Smith

aNOMIMEN
aNOMIMEN
03.06.2018 13:54 13:54
Отговор до  Браво

AkO NQMA KAKVO DA PRAVIH – CHETI SI VESNIKA I CHUPLI SEMKI. John Smith

Az
Az
03.06.2018 18:01 18:01
Отговор до  aNOMIMEN

Остави се да те лекува тогава аз ще чопля семки и ще чета вестник!
Няма никаква злоба към никой!
Ходете питайте там да ви кажат колко е умен и знаещ публична тайна която незнаете.Нищо лично но заради такива пищите от лекари и зъболекари факт!

Анонимен
Анонимен
03.06.2018 10:51 10:51

?

Анонимен
Анонимен
03.06.2018 15:15 15:15

Аз също съм сирак и съм била заедно с тва момче до край заедно завършихме. И ще ви кажа, че тва че сме сираци не ни прави по малко хора. От каде тайте тая злоба не мога да разбера. Той беше голямия отличник сред всички нас в защитеното жилище. Радвам се че е продължил да учи защото му се отдаваше. Откаде знаете, че са му дали дипломата Ей Така неможе ли сам да си я заслужил. Нямам думи, че мразите сираците. Ние каква вина имаме, мер са ни оставили като малки кажете нямаме. Както и да е …….

кали
кали
04.06.2018 8:28 8:28

Той е лекарски асистент,а не лекар,така че няма нито да те оперира,нито да те лекува Djon Smit,за да се чувстваш заплашен.Между лекарите има некадърници,а ти се притеснаваш за асистентите.Работата на асистент може да я върши всеки,даже не е нужно да завършваш такава специалност.Браво на хората,които успяват сами в живота!

John Smith
John Smith
04.06.2018 15:12 15:12
Отговор до  кали

Toталната ви НЕкомпетентност ме уби…не сте наясно какво е лекарски ас.можел всеки да я върши хахаха умопомрачние…. направо ми е достатъчно, че и пре с това изказване браво колко умен коментар!Взвземете малко се информирайте преди да говорите за спец.и то медицинска!Нямам повече нужда от ваш коментар каквото и да пишете без смисъл ще е вече! Нямам намерение да ви образОвам след като ми става ясно всичко след коментара ви!Спестете си репликата излишна ще е.

Дете на сирак баща
Дете на сирак баща
04.06.2018 12:13 12:13

БРАВО!!! ДОСТОЕН МЛАДЕЖ!
На всички, които не познават сирашката съдба – срам и грях!

З.М.
З.М.
05.06.2018 8:54 8:54

Ако момчето си няма кой да му каже „Браво“, е напълно нормално, дори похвално, че са до удостоили с едно каре в сайта! Дали е компетентен или не, има кой да каже, но всеки заслужава да има близки, да получи подкрепа, докато учи и накрая да го похвалят!
Браво за усилията и успех в кариерата, дано нещата ти се получат както ги искаш!

Запознат
Запознат
05.06.2018 14:24 14:24

Добре, че представяйки си се за някой друг, сам си пуска тези рекламни текстове за себе си по вестниците! Това е едно неблагодарно момче, което обича да манипулира хората, да го съжаляват, да му дават и да получава незаслужени блага, но нека Бог бъде с него и го пази и закриля.

Petar Angelov
Petar Angelov
05.06.2018 21:29 21:29

Az zmam mnogo dobre Poznati, koito e publukuval statiqta!
A kam teb poznatiq ti pojelavam poveche da licemerih i po malko da zlorastvah! Badi siguren che cte te sadq za kleveta!!!
Utre imam srechta s advokat!
Klevetata e nakazuema!
I che te ulicha tam, kadeto e neobhodimo.
Pred vsichki televizii!!!

Запознат каза: hTE PREDAM INFORMACIQTA DO PRIKURATURATA!!!

Petar
Petar
05.06.2018 21:30 21:30

Az zmam mnogo dobre Poznati, koito e publukuval statiqta!
A kam teb poznatiq ti pojelavam poveche da licemerih i po malko da zlorastvah! Badi siguren che cte te sadq za kleveta!!!
Utre imam srechta s advokat!
Klevetata e nakazuema!
I che te ulicha tam, kadeto e neobhodimo.
Pred vsichki televizii!!!

Запознат каза: hTE PREDAM INFORMACIQTA DO PRIKURATURATA!!!

Petar
Petar
05.06.2018 21:32 21:32

zlonamerir

Petar
Petar
05.06.2018 21:49 21:49

Престъпленията от частен характер са тези, за които по моя инициатива чрез подаването на молба – частна тъжба, започва наказателното преследване на дееца (този, когото обвинявам в извършването на престъпление), като имам правото по всяко време да определям хода на производството, а в някои случаи дори мога да искам осъденият да не бъде наказан.

Обида

Ако някой в мое присъствие ми каже нещо (например ме напсува или изрече обидни за мен думи) или извърши нещо унизително (наплю ме, отправи ми неприличен жест), което по моя преценка накърнява честта или достойнството ми, ако образувам дело срещу него, то той може да бъде наказан от съда за обида с глоба от 1000 до 3000 лева. Също така по преценка на съда може да му бъде наложено и наказанието обществено порицание.

Petar
Petar
05.06.2018 21:54 21:54

ози тип престъпление може да бъде осъществено, когато обидата е направена в мое присъствие, по телефона, с писмо и др., стига да е отправено към мен.

Ако същата тази обида (устна или чрез действие) е отправена:

публично (в присъствието на други хора),
разпространена чрез печатно произведение или по друг начин;
ако самият аз съм длъжностно лице. “Длъжностно лице” е това, на което е възложено да изпълнява със заплата или безплатно, временно или постоянно, служба в държавно учреждение, ръководна работа или работа, свързана с пазене или управление на чуждо имущество в държавно предприятие, кооперация, обществена организация, друго юридическо лице или при едноличен търговец, както и на частен нотариус и помощник-нотариус, частен съдебен изпълнител и помощник-частен съдебен изпълнител.
и същата е при или по повод изпълнение на службата ми;
Ако отправилият накърняващите думи или жест е длъжностно лице или от представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му,
То наказанието за извършителя е по-тежко – глоба от 3000 до 10 000 лева и обществено порицание.

123
123
05.06.2018 22:32 22:32

John Smith , ти вероятно си му състудент и добре познаваш това момче, хората го познават и затова повечето те подкрепят, но не го упреквай, дори да е завършил със подарени оценки, нали и той има право на професия и хляб в тоз живот.

1234
1234
05.06.2018 22:41 22:41

Петре, изказването на мнение не е престъпление, нещо не са ти достоверни юридическите познания. Къде видя някой да те обижда, псува, плюе или прави неприлични жестове, хайде стига комплекси. Бъди жив и здрав и се засрами!

Petar
Petar
05.06.2018 23:18 23:18

Vapreki tota chte si tarsq pravata!

Medical Student
Medical Student
02.03.2023 2:41 2:41

За жалост момчето почина. Бог да го прости! 🥺

Back to top button