Спорт

Хасковският „Уефалона“ стана регионален шампион на Фен Купата

Футболистите от хасковския „Уефалона“ спечелиха първото място в петия регионален полуфинал на Фен Купа 2018, обединяващ най-добрите 32 отбора от областите Смолян, Кърджали и Хасково.

Титлата на регионален шампион осигурява на „Уефалона“ място в националните финали на турнира, които ще се проведат през септември. Залогът там ще е както винаги много висок, защото националните шампиони ще могат сами да изберат кой любим европейски гранд искат да гледат на живо.

Футбол

И двата дни на регионалната надпревара, която се проведе на градски стадион „Хасково“, преминаха с много емоции и огромна доза атрактивен футбол. 32-та тима полуфиналисти изиграха общо 64 мача, за да излъчат своя регионален първенец. Естествено, с най-силен заряд беше придружен финалният мач, който изправи шампионите срещу техните подгласници „Зелениково“ (Кърджали). Дербито започна много напрегнато, защото и двата тима бяха твърдо решени да вдигнат купата. Първият гол падна във вратата на „Зелениково“ в средата на първото полувреме. Голмайстор беше Атанас Георгиев. В началото на втората половина от мача съотборникът му Спас Милушев изпъна още веднъж мрежата на подгласниците и оформи крайното 2:0 за „Уефалона“.

Футбол

След „Уефалона“ и „Зелениково“ на трето място се наредиха „Чичовата слама“ (Хасково), а четвърти се класираха „Анонимните“ (Хасково). Тимът на „Космополит 2000“ (Хасково) се сдоби с почетното отличие „Най-спортсменски отбор“ заради образцовото си и приятелско поведение на терен.

По време на награждаването бяха връчени и два индивидуални приза – титлата „Най-добър вратар“ беше присъдена на Огюн Насков от „Зелениково“, благодарение на котешките му рефлекси, а Марин Христов от „Уефалона“ беше обявен единодушно за „Най-атрактивен състезател“.

Футбол

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button