Хасково

191 на матура по български и литература в Хасковска област

Матура191 зрелостници от област Хасково се явиха на поправителната матура по български език и литература днес, съобщи за Haskovo.info началникът на регионалния инспекторат по образование Иван Панайотов.
 

Първоначално в списъците са фигурирали 213 ученици, но 22 не са се явили на изпита. В Хасково броят на зрелостниците, които е трябвало да държат изпита, е 99. Не са се явили 10.

Любопитното този път е, че вариантът на теста не е бил предоставен на хартия в десетте училища в областта, а им е даден компакт диск, от който те са го разпечатали след като тази сутрин са получили парола за достъп, коментира Панайотов. 

Дванадесетокласниците, които пропуснаха матурата днес, могат да се явят отново през май следващата година. Ако не желаят да държат задължителния изпит те няма да получат диплома за средно образование, с която могат да се запишат в университет, а само свидетелство.

На втория задължителен изпит утре в област Хасково трябва да се явят 252 ученика. В областния град броят им е 100. Най-много зрелостници ще държат матура по географи и икономика.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button