Ласкави отзиви за “Родна песен” в Свищов, следва концерт с финландски хор в Хасково

Любопитно
Хор

Смесен хор “Родна песен” при хасковското читалище “Заря” се представи блестящо в Свищов в рамките на тържествата по случай 150 г. от създаването на първия български хор “Янко Мустаков”.

Участваха 6 хора от страната, като хасковлии изпълниха ново произведение – Меса фестивал от Джон Левит. Хорът дирижира Драгомир Йосифов, а корепетитор бе Диди Ганева.

“Родна песен” заслужи прекрасни отзиви, като висока оценка е дал и светилото в хоровото изкуство Жоро Делиганев. Той посочил, че хорът се е представил отлично, а диригентът Вела Казакова е свършила прекрасна работа.

Хор

На 7 юни от 19 часа в хасковския театър “Иван Димов” ще се състои концерт на “Родна песен” и финландски хор с диригент Златомира Василева.

Хор

От ръководството на “Заря” анонсираха, че на 10 юни от 10 часа в читалището ще се проведе 18-ия национален конкурс – фестивал “С песните на Ари”. Ще участват 18 групи, 11 индивидуални изпълнители, 5 дуети, триа и квартети.

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.