КАТ в „Климент“: Дете с колело по улиците само с каска и придружител

Хасково

Традиционно открито занимание по безопасност на движението на пътя се проведе в двора на хасковското ОУ „Св. Климент Охридски“.

В заниманието в часа на класа участваха петокласници, разделени в 4 отбора. Имаше теоретична част и практически задачи с колело. В журито бяха двама пътни полицаи.

Пътните полицаи посочиха, че децата на велосипед трябва да са с каски, а когато са извън града – със светлооотразителни жилетки. Отделно, децата до 12 г., които карат по улиците на града трябва да са задължително с придружител. От КАТ допълниха, че няма как да бъде вменено на едно дете да познава и се съобразява с пътните знаци по улиците и булевардите.

Още новини

loading...

7 коментара

  • Най големите БЪРСАЛИ изпратили от КАТ,тия две приказки накръст не могат да обелят.Интелектът им е пълна нула…
    А иначе за движението по улиците около у-щето,добре са регулирани с знаци като еднопосочни…
    Но селяните и помачинете не ебават правила и знаци,всички вървят срещу движението и няма КАТ няма контрол,няма дявол…

  • Ами децата от ромски произход кой ще спре да се возят цял ден по улиците на кв. Република с каруци теглени от понита. Те не трябва ли да имат каски и придружители? Каруците не трябва ли да са регистрирани в общината? Или те са привилегировани?

  • Като ме срещнат ще ми козируват,ще ми осигурят включване в движението с пожелание за лек път,след мен сигурно ще ме псуват -Та на чужд гроб не се реве,щото не се знае на кое ревеш …

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.