Регион

Почистиха незаконни сметища край Узунджово и Долно Съдиево, глобиха хасковска фирма

През месеца май са почистени 4 нерегламентирани сметища, съобщават от Регионалната инспекция по околна среда и водите – Хасково.

Те са в землищата на селата Узунджово, община Хасково, Звиница, община Кърджали, Долно Съдиево, община Маджарово и край Кърджали.

С 1000 лв. е глобено предприятие за преработка и търговия с дълбоко замразени плодове и зеленчуци в Хасково за непредоставяне на документ. За реализация на инвестиционно предложение в защитена зона без проведена процедура са съставени актове на две физически лица от с. Женда, община Черноочене и от Хасково.

На „Зеления“ телефон през месеца са постъпили 10 сигнала.

Експертите от РИОСВ в Хасково са извършили през май 118 проверки на 118 обекта. Дадени са 48 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. За периода са съставени 3 акта и са издадени 3 наказателни постановления на обща стойност 2000 лв. Събраната сума от наказателни постановления, включително за предишни периоди, е на стойност 7300 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
06.06.2018 17:46 17:46

Те тези сметища, че са почистени, почистени са. Сега висящ остава въпроса до кога?!

Back to top button