Хасково

Общината осигурява рехабилитация на 30 деца с увреждания

30 деца с увреждания ще имат възможност за рехабилитация чрез занимания по плуване и хипотерапия, съобщават от пресслужбата на община Хасково.

Договорът за безвъзмездна фиансова помощ по проект „Воден свят и терапевтична конна езда“ вече е подписан от кмета Добри Беливанов и фонд социална закрила към Министерството на труда и социалната политика. Стойността на проекта е близо 9000 лв.

Основната цел на проекта е да допринесе за подобряване на физическото и психо-емоционално състояние на децата и младежите, включени в целевата група. Децата, които ще участват в проекта са от Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, както и за деца и младежи от Дневен център за деца и младежи с увреждания „Марина“ в Хасково. За един месец децата ще участват в комплексна рехабилитационна програма и индивидуална работа при хипотерапевтични процедури с коне.

Общината ще осигури два пъти седмично транспорт за извозването на децата до конната база и до басейна.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button