Второкласници от „Рилски“ гостуваха в полицията

Любопитно
Ученици

Второкласници от хасковското ОУ „Св. Иван Рилски“ се запознаха с условията, при които се трудят полицаите и колко отговорна, рискована и необходима за обществото е тяхната професия.

Децата научиха за полицейската професия, за различните видове полицаи и техните отговорности, за основните задачи на полицията и за начините й на действие.

Учениците се запознаха с дежурната част на районното управление, системата за спешни повиквания 112 и как се става комуникация с автопатрулите. Те научиха кога и на кои телефони да търсят помощ, когато са в беда, как полицията реагира на подаден сигнал и как помага на хората. Разбраха, че полицията не само разкрива престъпления, но и се стреми да ги предотвратява.

Малчуганите се впечатлиха от униформата на действащите полицаи и от различните атрибути, с които те са оборудвани при провеждане на акции – палки, белезници, стоп палка, радиостанция и др. По време на срещата учениците се запознаха с криминалната обстановка в района и начина на работа на полицаите и инспекторите в Детска педагогическа стая. Служителите на полицията отговориха и на въпроси за цялостната работа на РПУ-то, която има отношение и към противообществените прояви.

Такива срещи имат за цел да популяризират дейността на полицията, за да повишат правната култура на подрастващите.

Още новини

loading...

2 коментара

  • Тоя пък,какво може да каже за полицейската служба?Колко време мина след завършването му и няма звезда няма ромбче няма дявол.Какво ще рече това,добра служба ли…?

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.