Христомир Великов показа четирите годишни времена през женски портрети

Любопитно
Изложба

Първата си самостоятелна изложба в Хасково откри тази вечер в галерия “Форум” Христомир Великов.

Експозицията включва 28 живописни платна, предимно портрети. През красиви женски портрети на централно място в галерията са представени и четирите годишни времена.

Художникът сподели пред Haskovo.info, че при него емоцията е водещото – няма предварителен план, когато рисува. Вълнува го и темата за ужаса при децата – бежанци.

Изложбата ще остане близо месец на вниманието на ценителите в Хасково.

Изложба

Христомир Великов е роден на 6 декември 1982 г. в Нова Загора. От четиригодишна възраст учи рисуване в Школа по изкуства “Илия Аврамов”. Завършил е Художествена гимназия “Акад. Дечко Узунов” в Казанлък със специалност Дизайн и Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий” със специалности Изобразително изкуство и Скулптура – магистърска степен.

Изложба

Има 3 самостоятелни изложби и многобройни участия в групови изложби. Печели конкурса “Път за младите” на културен център “Бялата къща” в Пловдив.

Твори в областта на живописта, скулптурата и интериорния дизайн. Негови картини са притежание на частни колекции в България и чужбина.

Изложба

Христомир Великов е художник и на илюстрациите в поетичните книги на майка си Златина Великова “Следа върху камък”, “Ще те повикам и от Нищото” и “Живея като чучулигите”.

Носител е на наградата “Веста” в категория “Изобразително изкуство” за 2016 г.

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.