От блок 34 на „Васил Левски“ протестират срещу бавното саниране

Хасково

Хасковлии от блок 34 на булевард „Васил Левски“ излязоха по обяд на протест срещу бавното саниране там.

Хората се жалват, че строителната площадка е открита на 11 май миналата година, а днес още не се вижда края на санирането. Работници се появявали през 2-3 дни, скелетата си стоят с месеци и по тях се катерили деца. Лицето на блока не е санирано и на 1/4, жалват се живеещите там. Те имат забележки и от качетвото на работата, отделно при дъжд имало течове от покрива.

Протест

От блок 34 вече се жалвали в общината, но служител там ги заплашил да престанат, защото може да им спре санирането. Хората обаче описали цялата ситуация в писмо до МРРБ и чакат отговор от министерството. Готови са и да затворят булевард „Васил Левски“ ако санирането им не бъде завършено скоро. В същото време съседни блокове, които ги започнали след тях, вече са завършени.

Протест

От общината съобщиха за Haskovo.info, че търсят фирмата за последен разговор, на който да стане ясно дали ще се довърши блока. Досега е имало и други подобни разговори заради забавянето.

Ако фирмата не може да довърши блока, договорът с нея ще бъде прекратен. Тогава трябва да се обяви нова обществена поръчка за довършване на санирането. Това обаче ще отнеме време.
От общината посочиха, че към фирмата няма извършени междинни плащания за свършеното досега, защото те не са представили необходимите документи за това.

6 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...