Хасково

7 седмокласници с по нула точки на малките матури, кандидатстването за гимназия от 20 юни

7 деца от Хасковска област са изкарали нула точки на националното външно оценяване при седмокласниците по български език и литература или по математика, сочат данните на Регионалното управление на образованието.

Момче и момиче са с по нула точки по български, а три момчета и две момичета имат нула точки по математика. Няма дете без точки и на двете малки матури.

В същото време едно момче е изкарало общо от двата изпита 189 точки. Това е и най-високият резултат в региона.

Както Haskovo.info писа, по резултати от малките матури Хасковска област е на 18 място в страната сред всички 28 области. Димитровградската ПМГ „Иван Вазов“ пък е сред най-добрите училища в страната.

От 20 до 26 юни е подаването на документите за кандидатстването за гимназиите. Първо класиране ще излезе до 3 юли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Майка
Майка
08.06.2018 18:38 18:38

Много малко … я дайте на седмокласниците от циганското училище по един тест и ги снимайте да видите колко повече ще са ! Нашите деца се спукват от учене , а на тях училките им подсказват и пак минават :@

Back to top button