Хасково

Строят паркинги, за да спрат движението на тирове през уикенда

Петър МутафчиевТрафикът на товарни автомобили през Хасковска област в посока към и от Турция през уикенда скоро може да намалее, съобщи днес в Хасково министърът на транспорта Петър Мутафчиев

Ограничението за движение на тирове през почивните дни е въведено отдавна в Европа, затова и България обмисля подобна стъпка. Преди обаче тя да стане факт трябва да се изградят достатъчно паркинги, където камионите да спират, допълни министърът.

При всички случаи трябва да има гратисен период преди ограничението да стане задължително, каза Мутафчиев. Освен за да се построят паркингите, той е нужен, за да могат превозвачите да предвидят престоя в графиците си и в договорите с контрагентите.

До няколко дни предстои среща с турската страна по повод ограничителните мерки, които южната ни съседка въведе за българските превозвачи, съобщи още Петър Мутафчиев. Ако на нея не бъде постигнато съгласие за олекотяване на режима, България е готова да въведе реципрочни мерки срещу турските камиони, една от които е ограничаването на количеството гориво, с което те могат да влизат в страната ни.

Haskovo.info припомня, че от 1 септември Турция въведе такса от 83 евро за българските камиони и ограничение за влизане в страната на автомобили, произведени преди 1992 година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button