С 20 млн. лв. ремонтират пътя между Момчилград и Ивайловград

Регион
Ремонт

Подписан е договорът за строителен надзор при ремонта на пътя Момчилград – Крумовград – Ивайловград в областите Кърджали и Хасково, съобщават от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Програмата на АПИ предвижда да бъдат рехабилитирани общо 32 км от второкласния път. Инвестицията е за над 20 млн. лв. с ДДС.

Ремонтът на второкласния път е разделен на два участъка. Първият е с дължина близо 6 км, а вторият е 26 км. Първата отсечка е в близост до село Карамфил. Предвидена е рехабилиция на асфалтовата настилка и изграждане на две бетонови подпорни стени с обща дължина 25 метра.

На втория участък – от село Карамфил до разклона за село Белополци на пътя Момчилград – Ивайловград ще бъде извършена реконструкция на пътя в чертите на Крумовград и село Полковник Желязово и обновяване на настилката.

Ремонтът на първата отсечка ще се финансира от бюджета на АПИ, а за втората средствата са от Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020 г., чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Подписаният договор за строителен надзор при ремонта на втората отсечка е с “План инвест Пловдив” ЕООД. Стойността на договора е 220 056 лв. с ДДС. Предстои до края на юни със “Строл 1000” АД да бъде подписан и договорът за надзор за първия участък, както и договорите за изпълнение на строително-монтажните работи. След това ще започнат и строителните работи на обекта. Ремонтът на отсечката от км 24+548 до км 30+439 ще бъде изпълнен от ДЗЗД “Източни Родопи-3”, в което участват: “Пътстройинженеринг” АД, “ПСК Виастрой” ЕООД, “Пътища” АД, БКС “Горна Оряховица” АД и “Атлас-Балкан” ООД, а на участъка от км 30+439 до км 56+861.68 от Обединение “Път II-59”, в което са: “Джи Пи Груп” АД и “Контратас Инглесиас” АД.

Срокът за извършване на ремонта на първия участък е 8 месеца, а на втория – 14 месеца.

Още новини

loading...

Един коментар по “С 20 млн. лв. ремонтират пътя между Момчилград и Ивайловград

  • Кога ще довършат Хасково-Димитровград или за пореден път нещата остават на половина!!!!!!

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.